press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/91

MASIA

L'Espluga de

Francolí

M2.png
Habitacions.png
Banys.png

1.200 M2

25 HABITACIONS​

8 BANYS

Terreny.png

54.486 M2

Fitxa-tècnica.png
Preu.png

1.100.000€

pngegg.png

E

Una finca espectacular, en un entorn idíl·lic, ubicada prop del monestir de Poblet i amb tres fonts d’aigua amb propietats mineromedicinals.

 

La Masia de la Font de l’Oca és una finca del 1880, construïda a la zona de Les Masies de l’Espluga del Francolí, conegut també com a poble de les aigües i zona d’estiueig de les famílies més adinerades de Catalunya als inicis del S.XX. Actualment és un destí ideal per qui busqui gaudir tranquil·litat, natura i de les fonts naturals.

 

La finca té una extensió de terreny de més de 5 hectàrees, amb arbres centenaris, com el Cedre de la Masia de la Font de l’Oca catalogat per la Generalitat de Catalunya com un dels cedres més alts i de mes volt de canó del territori. També hi podem trobar arbres fruitals, oliveres, una espectacular extinció de 600 avellaners, hort i zones de pàrquing per uns 50 cotxes. Les tres fonts d’aigua, la Font de l’Oca, la Font del Bosc i la Font de l’Escala són les protagonistes, totes elles son de deus naturals i amb propietats mineromedicinals. Fins i tot, la Font de l’Escala es concentra en dues basses amb possibilitat de crear-hi un circuit d’aigües o un spa natural.

 

En el terreny hi trobem 3 edificacions, la finca principal, la caseta del Cedre i la masia dels masovers.

 

La caseta del Cedre, ubicada sota l’ombra d’aquests arbres, és un espai de poc més de 40m2 amb una alçada espectacular i amb l’interior de rajoles de cartró pedra. Aquest material, creat per Hermenegildo Miralles, son rajoles que s’utilitzaven per la decoració del luxe, son elegants i distingits per diferents arquitectes de renom. Les principals obres que el seu interior està decorat amb rajoles de cartró pedra son el Bar Torino per part de Gaudí i amb Puig i Cadafalch, la casa Vicens per part de Gaudí, l’Hotel Terminues per part de Puig i Cadafalch i el Gran Hotel Colon d’Audet.

Son cinc les col·leccions de rajoles de cartró pedra que podem trobar a la Masia de la Font de l’Oca, d’etapes diferents i que permet veure l’avenç de la tècnica de Miralles i fa que la finca adquireixi un gran valor artístic i cultural.

 

La casa principal és de 4 plantes, a la planta baixa hi entrem a partir d’un gran rebedor, a mà dreta hi trobem una primera habitació o despatx que connecta amb un traster, al fons una sala d’estar presidida per la capella modernista i mà dreta la biblioteca. A l’ala esquerra de la planta hi ha el menjador principal, un lavabo i la cuina amb un segon menjador i accés a un pati de 150m2. En aquesta planta hi podem veure diferents mosaics de rajoles de cartró pedra, sostres alts amb volta, en definitiva, tant aquesta planta com la primera han estat restaurades conservant l’essència original de la finca.

 

Pugem a la planta de dalt on hi trobem una primera habitació màster amb bany i vestidor, la segona es comunica amb aquesta primera a més de tenir un accés independent. Tot seguit, un llarg passadís comunica les altres 5 habitacions suite de la planta, cada una amb el seu bany privat i amb un caràcter especial, no et deixaran indiferent. Per acabar, una sala individual que ara mateix s’utilitza de magatzem per la roba de nit de les habitacions.

 

La segona i la tercera planta estan semi reformades, actualment s’utilitzen de magatzem o tallers. Es tracta de dues plantes de 242m2 cada una, amb 9 habitacions a cada planta amb possibilitat de fer-les suites com a la planta primera.

 

Des del terrat la vista és panoràmica de tot el terreny de la finca, els boscos del Monestir de Poblet i la Conca de Barberà. Si sou apassionats de les nits d’estiu, aquest terrat és ideal per estirar-se i veure el cel ple d’estrelles.

 

Només ens falta parlar de la Masia dels Masovers, un espai per rehabilitar de més de 350m2 dividit en dues edificacions, un espai que pot ser totalment independent de la masia principal i amb total intimitat.

 

Prop de la Masia de la Font de l’Oca hi ha diversos punt d’interès cultural i turístic, a més del Monestir de Santa Maria de Poblet a 1 quilòmetre, també hi trobem en monestir de Vallbona de les Monges a 15 quilòmetres i el monestir de Santes Creus a 25 quilòmetres, monestirs que formen la Ruta del Cister. El conjunt medieval i el seu recinte emmurallat, a Montblanc, la capital dels calçots, Valls.

Distribució: 

 

Masia principal

 

Planta baixa:

 • Rebedor

 • Despatx

 • Traster

 • Sala d’estar

 • Capella

 • Biblioteca

 • Menjador

 • Lavabo

 • Cuina

 • Menjador

 

Planta primera:

 • Habitació màster

 • Habitació doble connectada amb la màster.

 • 5 habitacions suite

 • Traster

 

Planta segona:

 • 9 sales / habitacions

 • Bany

 

Planta tercera:

 • 9 sales / habitacions

RSG_2510.jpg

Artesà Immobiliari

PEP SERRA